欧洲新闻 - 地方动态

荷兰赛鸽运动,一个伟大的飞跃-冯里欧

发表时间:2011-04-18 14:48:14   浏览数:17471   转到我空间  分享到随写  分享到鸽友社区

  内容简介:  2002年的提案,现在通过立法。NPO会员出售信鸽,为国家保护对象。 以这个基础所有的行为,在许多交易情况下买方都应当提出要求,向卖方要某种承诺,或者DNA检测保证。 买方交易没有向卖方提出要求的,视为放弃。立法(Garantiewet)意味着更多的买方,所买的鸽子,都会得到保护。 司法认为:荷兰赛鸽运动,是一个伟大的飞跃,已经在正确的决定上付诸表决。
—威廉布林 (荷兰信鸽基金会主席)

 


原文如下:In 2002 werd de Nederlandse duivensport en vooral de duivenkweekcentra (iedereen die duiven verkoopt / duivenkwekers), geconfronteerd met enerzijds een wettelijke regeling en anderzijds met fraudezaken.
De wettelijke regeling (Garantiewet) houdt in dat een koper van duiven meer rechten krijgt, waardoor de verkoper in bijna alle gevallen van geschil de bewijslast toebedeeld krijgt.
Levering- en garantievoorwaarden, waarbij duidelijkheid wordt geschapen, zijn een noodzaak geworden, door een ontbrekende jurispudentie.
De fraudezaken betroffen bedrog met stamkaarten en uitslagen.
Stiching N.O.O.K. (Nederlands Overkoepelend Orgaan Kweekcentra) is in het leven geroepen om als landelijk overkoepelend orgaan deze problemen op te lossen.
N.O.O.K. zorgt er voor dat de aangeslotenen (leden) bij deze stichting, allen een gedragscode onderschrijven op het gebied van de juistheid van stamkaarten en uitslagen.
De aangeslotenen verkopen jonge duiven, waarop levering- en garantievoorwaarden van toepassing zijn en in een groot aantal gevallen DNA garantie wordt afgegeven.
De aangeslotenen zijn verplicht , t.b.v de kwaliteit , om 2 maal per jaar een door de N.O.O.K. voorgeschreven gezondheidscontrole te laten plaatsvinden door een dierenarts.
De aangeslotenen mogen het keurmerk van de N.O.O.K. voeren, waarmede de betrouwbaarheid en eerlijkheid van handelen wordt aangegeven.
Het geheel staat onder auspiciën van de NPO.
Door de oprichting van de stichting N.O.O.K. en toetreding van een groot aantal kweekcentra en kwekers van duiven tot deze stichting, denk ik dat de Nederlandse duivensport een zeer grote stap voorwaarts heeft gezet op het gebied van het correct zaken doen.
Erop vertrouwende dat de kopers van morgen deze handelswijze zullen toejuichen, reken ik erop dat nog veel Nederlandse kweekcentra of een ieder die duiven verkoopt, zich zullen aanmelden als aangeslotenen.
Willem van Breene
voorzitter

免责声明:本网凡是由用户发布的文字、图片、音视频等资料,其真实性、准确性和合法性由信息发布人自行承担,并负法律责任。赛鸽资讯网不提供任何保证,并不承担任何法律责任。
评论列表
用户名: 密码:     立即注册


    2011-04-19 10:01:52
立法保障鸽子买卖交易,可以看出荷兰重视赛鸽运动的程度!但另一方面也反映出现时赛鸽市场的混乱程度~~~~~~
    2011-04-18 19:04:38
希望所有的地方都可以有这样的措施